Ons bedrijf vol met zomerkoninkjes...

De aardbei kennen we allemaal. En terecht natuurlijk want het zomerkoninkje is met zijn mooie rode kleur, zijn heerlijke geur en zijn zoete smaak toch wel één van de lekkerste vruchten. Maar misschien is de naam zomerkoninkje tegenwoordig wel te beperkt? Aardbeien zijn vandaag de dag bijna het hele jaar rond te verkrijgen. Niet alleen uit landen zoals Spanje maar gewoon heerlijke verse aardbeien van Nederlandse bodem. Geteeld onder glas of in tunnels dan wel op volle grond.

\"Get

De teelt van aardbeien onder glas of in tunnels is echter bij het grote publiek nog vrij onbekend. Dat terwijl de teeltoppervlakte hiervan in 10 jaar tijd in Nederland van 170 hectare in 1998 tot ongeveer 270 hectare in 2008 is uitgegroeid. Qua teeltoppervlakte steekt het natuurlijk wel nog af tegen de 1350 hectare voor aardbeien op volle grond maar de hoeveelheid opbrengst van de zogenaamde glasaardbeien in was in 2008 voor het eerst groter dan deze van de vollegrond aardbeien.
De oorzaak hiervan is dat er bij de aardbeienteelt in kassen een hogere plantdichtheid behaald kan worden en dat we vaker kunnen oogsten. Ook zijn we minder onderhevig aan weersinvloeden zoals dit bij de vollegrond aardbeienteelt wel het geval is. Teveel hitte of neerslag kunnen funest zijn voor de aardbeienplant en zijn zachte vruchten.

Bij Kusters aardbeien willen wij u graag informeren over deze vorm van aardbeienteelt. Wij geloven in ons product en zijn ervan overtuigd dat openheid de beste manier van promotie is voor de heerlijke aardbeien die uit ons bedrijf komen. Geïntresseerd geraakt? Lees dan rustig verder en ervaar onze wereld van lente-, herfst- en winterkoninkjes.

 

Historie

Het tuinbouwbedrijf waar nu aardbeien worden geteeld en dat sinds 2006 officieel onder de naam Kwekerij Kusters VOF te boek staat, heeft een historie van meer dan 60 jaar. Het vollegrond tuinbouwbedrijf dat Jan Kusters stichtte heeft echter vele veranderingen ondergaan. Zo is het bedrijf qua oppervlakte aardig gegroeid en is begin jaren 80 omgeschakeld op substraatteelt.

Ook het aantal gewassen dat er door de jaren heen geteeld is zeer divers. Augurken, bonen, witlof, tomaten, koolrabi, snijbonen, paprika\'s en komkommers zijn er op het tuinbouwbedrijf op kleine of grote schaal geteeld voordat er nu sinds 2006 aardbeien in de kas staan.

Onze complete historie

 
 

Informatie

Onder constructie...

 
 

Foto\'s

  • \"Tijdens
  • \"De
  • \"Dagelijks
  • \"De
  • \"De
  • \"Glasaardbeien

Meer foto\'s

 
home sitemap Polscy pracownicy Deutsch